Föreningens lånekostnad kan aldrig bli högre - bara lägre

Hur det än går med räntan innan du flyttar in, så tjänar du och föreningen alltid på lånekostnadsgarantin. Om räntan går upp, så minskar vi lånet, så att lånekostnaderna inte ökar. Om räntan går ner, så minskar föreningens lånekostnader.

Dra i räntereglaget och se vad som händer!

Em bjuder på

{{formatPrice(activeLoanDifference)}} kr

Föreningens lån

{{formatPrice(settings[2].value)}} kr

Överskott till föreningen per år

{{formatPrice(activeInterestExpenseDifference)}} kr

Föreningens räntekostnad per år

{{formatPrice(settings[1].value)}} kr

Ränta vid inflyttning
{{setting.min}}% {{setting.max}}%
Ränta vid kontraktskrivning (enl. kostnadskalkyl/ek. plan) {{setting.maxValue}}%

Lånekostnadsgarantin – så funkar den

När du köper en nyproducerad lägenhet så beror din månadsavgift den dag du flyttar in på hur hög ränta föreningen har på sina lån. Och räntor förändras. Idag har det betytt att månadsavgiften kan bli betydligt högre än när du köpte lägenheten, vilket känns ganska osäkert.

Om du köper en lägenhet av EM, behöver du inte oroa dig för detta.

Om räntan höjs mellan kontraktsskrivning och inflyttning, så bjuder vi på en del av lånet så att lånekostnaderna ändå stannar på den nivå som stod i prospektet. På det viset behöver inte månadsavgiften höjas den dag du flyttar in. Dessutom kommer föreningen att ha lägre lån med sig från start, vilket ger en extra trygghet.

Om räntan istället sänks på lånen innan du flyttar in, så minskar föreningens lånekostnader ytterligare jämfört med vad som stod i prospektet. Den mellanskillnaden behåller självklart föreningen.

Du och de andra medlemmarna kan välja vad ni ska göra med överskottet. Extra amortering? Högre underhållsavsättning? Lägre månadsavgift? Huvudsaken är att det blir en långsiktigt tryggare bostadsaffär.

Avskalat och stilrent med en mix av naturliga texturer

Aktuellt